2018 Yılı 14 Kasım Dünya Diyabet Günü

2018 Yılı 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri

Türk Diyabet Cemiyeti olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle Kasım ayı boyunca diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.

Bütün çalışmalarımızı; IDF’in bu sene belirlediği ‘Diyabet ve Aile’ teması doğrultusunda oluşturduğumız ‘Ailendeki Diyabeti Tanı’, ‘Ailendeki Diyabeti İyi Yönet’ ve ‘Aileni Diyabetten Koru’ sloganlarımız çerçevesinde yönettik.

Öncelikle Ümraniye ve Kadıköy Belediyesi’yle işbirliği içerisinde yaptığımız kan şekeri ölçümü etkinlilerinin yanı sıra çeşitli kurum ve okullarla da ‘diyabet farkındalığı ve sağlıklı beslenme’ konularına yönelik olarak bir dizi bilinçlendirme toplantıları düzenledik. Bu sayede sadece Kasım ayında 1180 kişiye eğitim verdik. Ayrıntılı takvim aşağıdaki gibidir.

14 Kasım Günü cemiyet merkezimizde de kan şekeri ölçümü/vücut analizi/söyleşi ve zumbadan

oluşan bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliğin söyleşi kısmında Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık, Prof. Dr. Fırat Bayraktar, Dyt. Ezgi Dilan Şeker, Uzm. Hemş. Behice Kahraman gibi önemli isimler yer aldı.

14 Kasım haftası boyunca Marmaray bilgilendirme ekranlarında ‘Diyabet Farkındalık’ filmimiz gösterildi. Ayrıca 14 Kasım Günü hazırladığımız 8 sayfalık ‘Diyabet ile Yaşam Eki’ Hürriyet Gazetesi ile birlikte dağıtıldı.

Sosyal medya kanallarımızda da Kasım ayı boyunca yukarıdaki sloganlar doğrultusunda bir bilinçlendirme kampanyası yürütüldü.Yine 14 Kasım haftası #mavihalkam hashtag’i ile oluşturduğumuz sosyal medya kampanyamız dahilinde Facebook kullanıcıları; Cemiyetimiz tarafından Facebook ile irtibata geçilerek oluşturulan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevelerinden birini seçerek profil fotoğraflarına uyguladı. Böylece hem mavi halka sembolünün hem de 14 Kasım Diyabet Günü’nün bilinirliğinin artmasına destek oldular.

TEAM1 ekibimiz Dünya Diyabet Günü’ne dikkat çekmek için 11 Kasım’da İstanbul Maratonu’nda koştu. Takım üyelerinin aileleri, Türk Diyabet Cemiyeti yönetimi ve Novo Nordisk çalışanları da takımı desteklemek için halk yürüyüşüne katıldı.

Yine TEAM1, Dünya Diyabet Günü’ne dikkat çekmek için bir fotoğraf sergisi ile kamuoyunun önüne çıktı. TEAM1’in, katıldığı koşu fotoğraflarından oluşturulan sergi 20 Kasım’a kadar Akmerkez’de ziyaret edilebildi. 25 Kasım itibariyle de Aralık sonuna kadar NB Kadıköy Hastanesi’nde ziyaret edilebilecek.

24 Kasım günü de ‘Birlikteliğin Tadı’etkinliğimiz kapsamında; diyabetli bireyler ve ailelerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediğimiz Beylerbeyi Sarayı gezimizi gerçekleştirdik.

TÜRK DİYABET CEMİYETİ 2018 KASIM AYI ETKİNLİK PROGRAMI
Tarih Konum ve Paydaş Kurum Etkinlik Detayı
1 Kasım 2018 Kadıköy Sosyal Yaşam Evi Diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimi,Kan şekeri taraması
6 kasım 2018 6 kasım 2018 Diyabet farkındalık eğitimi
8 Kasım 2018 Ümraniye Belediyesi Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Farkındalık Eğitimi ,Kan Şekeri Taraması
11 Kasım 2018 AVRASYA MARATONU
12 Kasım 2018 Sarı Lacivertliler Derneği Diyabet Farkındalık Eğitimi, kan şekeri taraması
12 Kasım 2018 Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Farkındalık Eğitimi ,Kan Şekeri Taraması
14 Kasım 2018 Türk Diyabet Cemiyeti Diyabeti tartışıyoruz, kan şekeri taraması, vücut analizi
15 Kasım 2018 Kadıköy Belediyesi Merkez Bina Kan şekeri taraması ve bilgilendirme
20 Kasım 2018 Özel Atacan Eğitim Kurumları, Kozyatağı Diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimi
21 Kasım 2018 Maltepe Uğur Anadolu Lisesi Diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimi
22 Kasım 2018 Sultanbeyli Çok Programlı Meslek Lisesi Diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimi
24 Kasım 2018 Beylerbeyi Sarayı gezisi
26 Kasım 2018 Rauf Denktaş Çok Programlı Meslek Lisesi Diyabet ve sağlıklı beslenme eğitimi
28 Kasım 2018 Kavacık Birey Koleji Diyabet Farkındalık Eğitimi